Da bi bilo učenje števil lažje, sem pripravil kartice, s katerimi se lahko igrate in učite skozi igro. Vse, kar morate storiti, je natisniti liste, izrezati kartice s števili in slikami in učenje se lahko začne. 

Pripravljene kartice lahko uporabite na več načinov: 

  • Razvrstite kartice s števili na mizo ali odejico na tleh in se učite, kako se posamezno število imenuje. Za začetek začnite z učenjem števil po vrsti.
  • Da bi vizualno povezali posamezno število s količino, zraven kartice s posameznim številom postavite kartico s sliko, ki odgovarja temu številu.
  • Ko se boste naučili, kako se imenuje posamezno število, kartice obrnite, tako da skrijete sprednjo stran. Malo pomešajte vrstni red in izvlecite kartico za kartico, otrok pa naj pove za katero število gre.
  • S karticami števil in slik igrajte spomin, otrok naj poskuša najti par števila in slike.

To je samo nekaj mojih idej, preizkusite jih ali pa se domislite drugih. Igrajte se in učite, dokler ne obvladate številk.

Ko se otrok nauči šteti do 10, ga naučite, kako pisati števila. Kartice s števili lahko postavite na zid v prostoru za igro ali učenje, tako da jih otrok vidi in vadi prepisovanje števil.

Imejte veliko potrpljenja in ne hitite, števila so pomembna in morate se jih dobro naučiti.

Srečno!

Prenesite vsebino